constructed #forest for exhibition space

Vo Trong Nghia Architects designed this pavilion from bamboo for the 30th anniversary exhibition “The Asian Everyday: Possibilities in the Shifting World” at TOTO GALLERY MA, Tokyo.

Bamboo-Forest_07

Vo Trong Nghia Architects (VTN) chose a species of bamboo local to Vietnam to display the accustomed process of realizing their bamboo structures. The bamboo stalks were treated using traditional methods in Vietnam, then assembled into the pavilion in Japan.

Throughout the construction period, four Vietnamese staff collaborated with volunteer students in Tokyo, demonstrating how to create bamboo structures without any metal joints, using only bamboo pegs and rope. Over time, the involvement of more than 50 international volunteers turned construction into a three-week long bustling event.

Vo Trong Nghia Architects

Bamboo forest_1

Advertisements

One thought on “constructed #forest for exhibition space

  1. Pingback: September A&D review | architecture & design muse

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s